Ben je er klaar voor om te gaan trainen met onze schema’s? Op deze pagina vind je belangrijke informatie zodat je probleemloos kan starten.

Bepaal jouw startniveau

Bekijk welk niveau voor jou het meest van toepassing is. Het niveau heeft niets te maken met de zwaarte van de trainingen, maar met de complexiteit van de oefeningen.

BasisGevorderdExpert
– Geen ervaring met krachttraining
– Meer dan 1 jaar geen krachttraining gedaan
– Geen ervaring met functioneel trainen (losse gewichten, elastieken etc.)
– Afgelopen jaar gemiddeld 1x per week krachttraining gedaan
– Redelijk ervaring met functioneel trainen (losse gewichten, elastieken etc.)
– Veel ervaring met functionele krachttraining
– Afgelopen jaren aan krachttraining gedaan
– Veel ervaring met TRX en powerband
Geschikte schema’s
Fietsen basis
Hardlopen basis
Bodyweight only
Geschikte schema’s
Fietsen gevorderd
Hardlopen gevorderd
Bodyweight only
Geschikte schema’s
Fietsen expert
Hardlopen expert
Bodyweight only

Trainingsmaterialen

Voor het volgen van de meeste trainingen van Endurance Support heb je enkele eenvoudige materialen nodig. Een TRX (ook wel suspension trainer genoemd), powerband en verschillende zwaartes mini loops. Ben je nog niet in het bezit van deze materialen, dan kan je deze eenvoudig bestellen via onze webshop. Nog geen materiaal? De bodyweight only schema’s kan je zonder materiaal uitvoeren.

De TRX kan eenvoudig thuis opgehangen worden, zowel binnen als buiten. Via deze YOUTUBE video ontdek je enkele opties.

Opbouw schema’s

Elk schema kent 8 trainingen van 6 oefeningen. De meeste oefeningen keren regelmatig terug om zo daadwerkelijk te kunnen trainen op deze oefeningen. Maar in elke training vind je ook variatie in enkele oefeningen. Zo houden we de trainingen efficiënt maar ook leuk!

Opbouw binnen de trainingen

In de trainingen maken we gebruik van de “geleidelijke progressieve overload”. Oftewel elke training een klein stapje erbij, ervan uitgaande dat het lichaam elke training iets meer kan. Dit zie je terug in het aantal herhalingen of series die je per oefening mag uitvoeren. Wij adviseren deze opbouw te volgen, ook al zijn sommige trainingen gevoelsmatig aan de lichte kant. Is een training te zwaar, dan doe je minder herhalingen, of kan je de training ervoor nog een keer uitvoeren.

Train op jouw niveau

Zoals aangegeven adviseren wij om het aantal series en herhalingen te volgen, beschreven in de schema’s. Daarbij is het wel belangrijk dat de laatste 2 a 3 herhalingen niet gemakkelijk meer gaan, maar de techniek netjes blijft. Om dit te kunnen doen is het belangrijk te differentiëren. Bij elke oefening staat hoe je deze zwaarder/lichter kan maken. een herhaling te veel of te weinig is natuurlijk helemaal niet erg. Maar probeer zoveel mogelijk het schema te volgen.